Suomi

DEUTSCH – ENGLISH – ESPAÑOL – FRANCAIS – ITALIANOPOLSKIPORTUGUÊS – SUOMI – SVENSKРУССКИЙ – БЪЛГАРСКИ ЕЗИК – 中文العربية

Miehet jotka sanovat prostituutiolle ”Just say no”!

sept. 2011

Onko prostituutio naisten oikeuksien mukainen ihmisoikeus ja jonkinlainen välttämätön paha miesten tarpeitten tyydyttämiseksi?

Tuota propagandaa on kuultu tarpeeksi!

Me, tämän manifestin allekirjoittajat, jotka edustamme eri ikäkausia, alkuperiä, ammatteja ja yhteiskunnallisia asemia, kieltäydymme typistämästä seksuaalisuuttamme rahalliseksi transaktioksi. Meille seksuaalisuus on ennen kaikkea osa inhimillistä suhdetta, joka eletään toisen ihmisen kanssa tasa-arvoisesti ja hänen vapauttaan ja haluaan kunnioittaen.

Me kutsumme sinut kieltäytymään julkisesti prostituutiosta!
Emme salli sen oikeuttamista nimissämme!

  • Ei ihmislihamarkkinoille, jotka pakottavat köyhimmät ja haavoittuvaisimmat vuokraamaan suunsa ja vaginansa!
  • Ei machokulttuurille, joka käyttää seksuaalisuutta alistamiseen!
  • Ei bordelleille, myös luvallisille, joissa sutenöörit alistavat ja riistävät naisia!

Kyllä seksuaaliselle vapaudelle ja yhteiselle halulle ja nautinnolle!

Usein puhutaan ”oikeudesta prostituoida itsensä”. Mutta kuka ”valitsee” ei-halutun seksin muukalaisten kanssa useita kertoja päivässä?

Kenen puolella vapaus on prostituutiossa? Kenellä on oikeus valita? Kuka tyydyttää halunsa toisesta välittämättä? Miehellä on rahan valta.

Vapaus josta prostituoidut puhuvat, on illuusio, koska sutenöörit, huumeet ja väkivalta pakottavat heidät prostituutioon.

Joka vuosi prostituutiojärjestelmä tuhoaa miljoonien uusien uhrien, lähinnä köyhimmistä köyhien naisten ja lasten elämän.

Jokainen ihminen voi vaatia itselleen oikeuksia kieltämättä muiden oikeuksia ja hän voi voimauttaa itsensä alistamatta muita.

Miehen ja naisen tasa-arvon hengessä vaadimme, että asianomaiset viranomaiset:

  • lopettavat seksityöläisten rankaisemisen; kehittävät ennaltaehkäiseviä sosiaalikasvatus- ja terveysohjelmia sekä vaihtoehtoja prostituutiolle, jotta oikeus olla prostituoimatta itseään toteutuisi.
  • ottavat käyttöön nollatoleranssin paritustoiminnalle kaikissa sen muodoissa (kaduilla, bordelleissa, hieromalaitoksissa, punaisten lyhtyjen alueilla, escort-palveluissa, netissä, sanomalehti-ilmoituksissa jne.).
  • luovat tai vahvistavat jo alakoulusta lähtien ei-seksististä seksuaali- ja ihmissuhdekasvatusta, jossa otetaan huomioon toisen vapauden, valintojen ja vapauden kunnioittaminen.
  • luovat asteittaisen rangaistusjärjestelmän ”protituoiville asiakkaille” Ruotsin malliin, joka on osoittautunut tehokkaaksi.
  • lopettavat termin ”asiakas” käytön ja myöntävät, että kyse on itse asiassa ”prostituoijista”.

Kauppasopimus perustuu vapaudelle ja tasa-arvolle eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa että joku ostaa rahalla oikeuden pääsyyn ihmisen intiimeimpiin alueisiin ilman että tällä on mitään omaa halua.

Voimme yhdessä rakentaa maailman, jossa kukaan ei voi haaveilla toisen ruumiillisesta omistamisesta ja jossa seksin ilot eivät ole sidotut rahaan tai väkivaltaan.

Tuo maailma on mahdollinen, olemme sitä jo rakentamassa. Kun Ruotsissa oli kouluissa ollut puoli vuosisataa tasa-arvokasvatusta, maasta tuli ensimmäinen maailmassa, jossa tuli rangaistavaksi prostituoijille ”seksuaalipalvelujen” ostaminen. Prostituoituja ei alettu jahdata. 2009 Norja ja Islanti seurasivat esimerkkiä. Muutaman tusinan verran miehiä on tuomittu sakkoihin ja valtio auttaa prostituoituja rakentamaan itselleen toisenlaista tulevaisuutta.
Tämä asteittainen politiikka on osoittautunut tehokkaaksi:
 prostituutioverkostot ovat vetäytyneet muualle näistä maista, joissa niiden tuottavuus on laskenut (virallinen ruotsalainen raportti, ks. http://www.sweden.gov.se/sb/d/13358/a/149231).
 lapsille opetetaan, että toisen ruumista ei voi ostaa.

Saksassa ja Hollannissa tilanne on täsmälleen päinvastainen. Bordellit ovat laillisia, ja pojille opetetaan, että naisia on saatavissa rahalla. Kuinka he voivat pitää tyttöjä tasa-arvoisina tällaisessa ympäristössä?

Me uskomme, että skandinaavinen malli on huomattava askel kohti todellista humaanisuutta ja demokratiaa ja on elävä toivon symboli maailmalle ilman prostituutiota.

Millaista Eurooppaa olemme rakentamassa?
Millaisessa maailmassa aiomme elää?

Voit allekirjoittaa tämän tekstin osoitteessa


print

Publicités

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s